MEDVIRKENDE

H.M. Dronning Margrethe II

Ulla Henningsen

Ulla Henningsen er uddannet fra Aarhus Teaters Elevskole i 1972. Hun fik sit store folkelige gennembrud på TV som Iben i Matador og som Liva Weel i Kald Mig Liva. Af musikteater skal fremhæves Side by Side by Sondheim, Woyzeck og Fräulein Schneider i Cabaret. Af pladeudgivelser, jazzpladen The Man I Love samt soundtracket til Kald Mig Liva. Filmroller indkluderer bl.a Vinterbørn, Rend Mig I Traditionerne og Hip Hip Hurra. Ulla har modtaget mange priser og hædersbevisninger: Henkel-Prisen 1980, Poul Reumerts Studielegat 1986, Tagea Brandts Rejselegat 1991, Johanne Louise Heibergs Mindelegat 1991, Olaf Poulsens Mindelaget 1993, Liva Weels Jubilæumslegat 1994 samt Årets Reumert 2004 (Bedste kvindelige hovedrolle) for Dødsdansen og Årets Reumert 2011 (Bedste kvindelige birolle) for Woyzeck.
H.M. Dronning Margrethe II

Xenia Lach-Nielsen

Xenia Lach-Nielsen har som sanger og skuespiller medvirket i et væld af musicals og teaterkoncerter. Efter sin debut i Hair på Betty Nansen Teatret fulgte bl.a. The Black Rider, Laser og Pjalter, Matador, Kong Arthur, Sweeney Todd og Jordens Søjler. For sin præstation som Florence i Chess fik hun en Reumertnominering og CPH Cultures pris som Årets sanger. Xenia er rutineret i at portrættere royale skikkelser, således bar hun titelrollen i musicalen Leonora Christina og derefter Dronning Elisabeth i Den Evige Ild. Senest har Xenia kunnet opleves i Den Skaldede Frisør. Som sangskriver har Xenia udgivet de to soloalbums Velvet Apple og Trash of Gold. Hun har sunget med landets symfoniorkestre, lagt stemme til tegnefilm og som skuespiller medvirket i Drengene fra Sct. Petri, Kun en Pige og Askepop. Xenia er uddannet sangcoach fra Complete Vocal Institute.
Prinsesse Margrethe

Emilie Groth

Emilie Groth er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2021 og debuterede på den danske musicalscene i Atlantis. I julen 2020 var hun i scenetjeneste på Aalborg Teater i forestillingen Snefald. Først som ensemble og understudy på hovedrollen, som hun senere endte med at overtage. Hun har i 2022 medvirket i Lennon & McCartney-musicalen She Loves You som unge Anna og senest som understudy på Maria i West Side Story på Det Kongelige Teater. Emilies rødder i klassisk musik sikrede hende en plads i ensemblet i Opera Hedelands produktion af Puccinis La Bohème, 2017. Emilie har mange talenter. Hun arbejder også som selvstændig sangskriver og har produceret og skrevet sin egen forestilling, Drømmenes Kvinde, som afslutning på sin kunstneriske bachelor.
H.K.H. Prins Henrik

Peter Schrøder

Peter Schrøder er uddannet som skuespiller på Statens Teaterskole, 1973. Han debuterede derefter i Hjørring Revyen og kan således fejre 50-års skuespillerjubilæum i juni 2023. For at sige det med en at Schrøders egne udødelige oneliners: ‘Det’ fand’me uhyggeligt, du’. Schrøder var ansat på Det Kongelige Teater 1978-83 og spillede udover diverse Holberg-roller, bl.a. bøddelen i Gilbert & Sullivan operetten Mikadoen. Han var som sådan den eneste skuespiller der medvirkede i forestillingen, som ellers var besat med operasangere. Det foregik lige præcis på Gamle Scene. Rollen som H.K.H. Prins Henrik i musicalen Margrethe bliver Peter Schrøders tilbagevenden til Gamle Scene. Sammen med Hjørring Kommune er han i øvrigt ophavsmand til det nye Vendsyssel Teater og har i den forbindelse modtaget Ridderkorset, der også indebærer en vis royal vinkel.
Kong Frederik IX

Kristian Boland

Kristian Boland er uddannet fra Aarhus Teaterskole i 1983 og har siden primært arbejdet på Københavnske teatre og en hel del på turné med Folketeatret og Teater 2. Efter ombygningen af det Det Ny Teater har Kristian medvirket i Flagermusen, Den Glade Enke, Beauty and the Beast, Sound of Music, Wicked, Billy Elliot, The Producers og på Folketeatret i Sugar, Skaf mig en Tenor, Nøddebo Præstegaard, Mio min Mio, Frk Nitouche, Sommer I Tyrol og mange flere.
Boland har desuden lagt stemme til talrige tegnefilm. Bl.a. Tulio i Vejen til El Dorado, Den Bestøvlede Kat i Shrek 2 og Shrek den Tredje, John Smith i Pocahontas, Cornelius i Tommelise, Dimitri i Anastasia og prins David i Svaneprinsessen. Han har modtaget Karen Bergs hæderslegat, Erna Hamiltons rejselegat og Bikubenfondens talentlegat.
mellemste Henri

Morten Lützhøft

Morten Lützhøft er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1994. Efterfølgende har han medvirket i alle mulige sammenhænge. Han har haft bærende roller i musicals som Mamma Mia i Tivolis koncertsal. Grease, Les Misérables og Cyrano på Aalborg Teater og Skatteøen på Folketeatret. Derudover forestillingen Musical på Det Kongelige Teater og Bridge Over Troubbled Water på Bremen Teater og turné. Morten har været på Europa og USA turné med Betty Nansen Teatrets forestilling Woyzeck. Af dramatiske forestillinger har han bl.a. medvirket i Noréns Drengene i skyggen, Shakespeares Stormen og Euripides’ Medea. Lützhøft har endvidere medvirket i tv-serierne Rejseholdet, De Udvalgte, Ørnen, Anna Pihl, Forbrydelsen og Sommer samt filmene Mørke og Hvid Nat. Han er ligeledes en flittigt benyttet dubber.
yngste Henri

Sebastian Gil Harris

Sebastian Gil Harris er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2015. Siden da har han medvirket i en lang række musicals for diverse teatre. Siden 2018 har Sebastian stort set været fast tilknyttet Det Ny Teater, hvor han under sin scenetjeneste i 2015 spillede rollen som Billy Elliots storebror Tony i musicalen Billy Elliot. Siden er det på samme teater blevet til bl.a Motel i Spillemand på en Tagryg, Mr. Sowerberry i Oliver!, Ogie i Waitress, Monsieur André i Phantom of the Opera, Book of Mormon og Kinky Boots hvor han var resident director. Sebastian har senest kunnet ses i The Producers i rollen som Leo Bloom. Senere på sæsonen skal han medvirke i Miss Saigon. Når Sebastian ikke står på scenen dubber han ved adskillige studioer, hvor han medvirker i film og serier primært til Netflix og Disney.

ENSEMBLET

Cassandra Lemoine

Cassandra Lemoine er født og opvokset i Canada. Hun har siden 2013 været bosat i København. Hun tog sin bachelor på The University of Victoria på Vancouver Island i Canada, sin kandidat på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og afsluttede Operaakademiet på Det Kongelige Teater i 2019. Cassandra debuterede som Papagena i Mozarts Tryllefløjten på Det Kongelige Teater og har siden spillet en række roller i både opera og musical. Bl.a. Christine i Phantom of the Opera på Det Ny Teater, Musetta i La Boheme på Copenhagen Opera Festival og Johanna i Sweeney Todd på Det Kongelige Teater. Hun er desuden en efterspurgt solist i diverse ensembler og har optrådt med bl.a Copenhagen Phil, Concerto Copenhagen, Camerata, Aalborg symfoniorkester og Bethlehem Bach Choir i USA.

Laura Vesti

Laura Vesti er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2022, hvor hun gjorde en god figur i den afsluttende showcase i forestillingerne Young Frankenstein og Songs for a New Class – The Son. Som en del af sin uddannelse gav hun i julen 2021 liv til karakteren Sibbe, Prinsesse Miamajas kammerpige, i teater-urpremieren på Odense Teaters opsætning af Jul På Slottet. Laura har således allerede slået sine folder i de kongelige gemakker og er klædt på til musicalen Margrethe. Hun kunne også fejre sin professionelle debut i julens tegn, da hun i 2022 spillede rollen som Nisse Rendemaske i den nyskrevne forestilling Agent Nul Nul Nisse: Mission Julehumør på Ishøj Teater. Som barn og teenager havde Laura sin daglige gang på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, hvor hun gik på den moderne danselinje.

Monica Isa

Monica Isa Andersen er uddannet musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2018. Hun debuterede i forestillingen Den Evige Ild på Bellevue Teatret hvor hun spillede rollen som Dronning Mary Stuart. En præstation hun modtog Reumerts Talentpris for i 2019. Hun er således bekendt med det kongelige koncept i musicalen Margrethe. Efterfølgende har hun spillet flere store roller på Det Ny Teater: Nancy i Oliver!, Sarah i Dance of The Vampires, Lauren i Kinky Boots og Dawn i Waitress. I øvrigt har hun medvirket i forestillingerne Spillemand på en Tagryg, Annie Get Your Gun og The Producers på samme teater samt Klokkeren fra Notre Dame på Fredericia Teater. Til foråret spiller hun hovedrollen som Dina i Skammerens Datter på Bellevue Teatret.

Marie Mourier

Marie Mourier er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2021. I skolens afgangsforestilling på Fredericia Musicalteater spillede hun rollen som den varmblodige forførerske Dolores Montoya i forestillingen The Wild Party, med musik og tekst af Michael John LaChiusa. Et parti der i den originale Broadway opsætning blev spillet og sunget af den navnkundige, nu afdøde, amerikanske skuespillerinde, sangerinde og cabaretstjerne Eartha Kitt. Marie har en stor passion for kor og korarrangementer, og bidrog med flere korarrangementer til årgangens afsluttende showcase. Hun debuterede i 2022 som musicalperformer på Aalborg Teater i forestillingen Sugar. Et show baseret på Billy Wilders romantiske sort/hvid komedie Some Like it Hot (Ingen er fuldkommen) fra 1959.

Nynne Holmen

Nynne er uddannet på Guildford School of Acting men er nu tilbage i Danmark efter at have arbejdet i England i mange år. I London har Nynne bl.a. medvirket i Desperately Seeking Susan, Return to the Forbidden Planet, Little By Little, Anything Goes, Bad Girls, Memory of Water, Lend Me a Tenor, A Funny Thing Happened on the Way to the Forum, Can’t Buy Me Love, Wizard of Oz, Over the Rainbow, The Roy Orbison Story, Young Dick Barton, Jane Eyre og Jesus Christ Superstar. Derudover har hun optrådt i film og på tv bl.a. Autopsy – The OJ Simpson Case og Nicotine Nightmares. I Danmark har Nynne været med i Sweeney Todd, Chess, Grease, Mamma Mia!, Atlantis og She Loves You.

Randi Winther

Randi Winther er selvlært sanger og skuespiller. Og selvlært er vellært, for Randi har ernæret sig som skuespiller siden 1992 og i endnu længere tid som sanger. I begge egenskaber har hun haft et hav af roller – fra unge piger over ’lange ben i bikini’ til hekse, hønemødre og ynkelige drankere. I alle størrelser af musicals - fra Atlantis, Miss Saigon og Les Misérables til Crazy For You, Evita og The Sound of Music - kabareter og revyer, kammerforestillinger og mere kantede, poetiske optrin. Randi har lavet masser af reklamespeaks, men hendes speciale er indtaling af lydbøger. En kompetence der i 2022 indbragte hende Blixenprisen for Årets Lydbogsindtaler.

Silke Biranell

Silke Biranell er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2014. Hun har medvirket i flere forskellige musicals, teaterkoncerter, teaterforestillinger og dubbet tegnefilm. Det der for alvor kickstartede karrieren på de skrå brædder var teaterkoncerten The Savage Rose som Silke skabte i samarbejde med musiker Laurits Emanuel, der i dag udgør den ene halvdel af duoen Fyr og Flamme. Det blev startskudet til musical-hovedroller som Aliena i Jordens Søjler, Marie Krøyer i genopsætningen af Lyset over Skagen, Margery i Den Evige Ild og bagerens kone i Into The Woods. Silke medvirkede også i musicalen Prinsen af Egypten i rollen som Moses’ søster Miriam. Det indebar bl.a at synge den berømte Whitney Houston/Mariah Carey duet When You Believe. Silkes dubbingarbejde omfatter bl.a Disney’s film Sjæl og Toy Story 4.

Tine Gotthelf

Tine Gotthelf er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1998. Hun debuterede i rollen som Anybodys i West Side Story på Det Ny Teater og havde samme år spillet Natasja i forestillingen Tre Søstre på Rialto teatret. Tine har sidenhen spillet i alle genrer på teaterscenerne i København og rundt omkring i hele landet. Hun har medvirket i diverse tv serier, dokudrama samt i kort- og spillefilm. I en årrække var hun fast på Aalborg Teater. Her spillede hun bl.a Miss Adelaide i Guys and Dolls og Jenny i Laser og Pjalter. I 2004 tog hun orlov for at spille hovedrollen i Annie Get Your Gun på turné med Det Danske Teater, på Odense Teater og på Folketeatret. Hun er medstifter og medlem af det musikalske skuespillerindeensemble De Damer, der har flere forestillinger og shows bag sig. Tine fejrer sit 25 års skuespillerjubilæum med musicalen Margrethe.

Flemming Bang

Flemming Bang har gennem de sidste 30 år arbejdet på landets store og små professionelle scener. Han er uddannet sanger i London under RADA i 1997 og har efterfølgende arbejdet sig ind på den danske musicalscene med roller som bl.a Tevye i Spillemand på en tagryg, Kaptajn Silver i Skatteøen, Oliver Warbucks i Annie og Engineer i Miss Saigon. I 2021 blev Flemming uddannet dramatiker ved Dramatiker Væksthus og debuterede samme år med scenekunstfilmen Da Lille Nielsen Rejste. Han har løst instruktør-, dubbing- og speakopgaver. Medvirket i tv-serier, reklamer, radioteater og cabaret. Bang har i mange år skrevet og spillet kammerspil på Christiansborg Slot i De Kongelige Repræsentationslokaler. De seneste par år har han især lagt sine kræfter i Klimakysset med klima-underholdning, -foredrag og -workshops.

Julian T. Kellerman

Julian Thiesgaard Kellerman er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2021. Han spillede rollen som Black i showcasen The Wild Party. Han startede sin skuespillerkarriere med dubbingarbejde fra 1993, og speak og indlæsning af lydbøger fra 2012. Teatermæssigt har han tidligere medvirket i Skammerens Datter turné i 2016, Fredericia Teaters opsætning af Prinsen af Egypten i 2018/19, Bodyguard the Musical i 2021 for Lion Entertainment, Sommer i Tyrol for Folketeatret i 2022 og senest Miss Saigon på Det Ny Teater i 2023. Julian startede i dubbingbranchen med tegnefilmen Tommelise. Siden har han lagt stemme til diverse produktioner for de store tegnefilmsselskaber. Fx Arthur i Arthurs Julegaveræs, Jack Frost i De eventyrlige vogtere, voksne Simba i Løvernes Konge og Malik i Space Jam.

Kim Hammelsvang

Kim Hammelsvang er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 2006. Du har bl.a. kunnet opleve ham på Østre Gasværk, Folketeatret og Odense Teater. På Det Ny Teater har han medvirket i rundt regnet 20 produktioner. Fx Phantom of the Opera og Les Misérables. I denne sæson spiller han Carmen Ghia i The Producers og Engineer i Miss Saigon. Andre forestillinger af Høg, Aagaard og Svanekier tæller Skammerens Datter 1 & 2 samt Jordens Søjler. Produceret af Mikkel Rønnow og Tivoli gestaltede han desuden buffo-rollen Zan Zan i Atlantis. På tv er det bl.a blevet til Herman Bang i Øgendahl og de store forfattere på DR1. Derudover har han dubbet adskillige tegnefilm. Kim har været nomineret til Årets Dirch, Årets talent og Årets parodi og blev kåret som Årets mandlige revykunstner ved Charlie Revygalla 2016.

Kristian Jensen

Kristian Jensen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2012 og debuterede samme år i rollen som Squelch i Love Never Dies på Det Ny Teater. Sidenhen har han på samme teater medvirket i flere forestillinger. Bl.a. Beauty and the Beast, Evita, Annie Get Your Gun og senest The Producers. Kristian har desuden lavet musicals på Odense Teater, Nørregadeteatret og i Tivoli, hvor han f.eks lavede Mamma Mia i 2020. Siden 2019 har han turneret landet tyndt med truppen Figaros og deres komiske, musikalske og vanvittige versioner af bl.a. Dracula, De Tre Musketerer og Gyngehøvdingen. Udover skriverierne for Figaros har Kristian Jensen også leveret tekster til revyerne i Sønderborg, Kerteminde, Ganløse og Helsingør og studeret skrivekunst ved Syddansk Universitet.

Mathias Hartmann Niclasen

Mathias Hartmann Niclasen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2022. I sin afgangsforestilling medvirkede han som den pukkelryggede assistent Igor i forestillingen Young Frankenstein på Fredericia Musicalteater. Efter færdiggjort uddannelse fik Mathias sit første professionelle engagement på Det Ny Teater i forestillingen The Producers. Teateret hvor han som barneskuespiller i 2010 var sønnen Michael Banks i Mary Poppins. Senere på sæsonen vil han på samme teater være på rollelisten i Miss Saigon. Som 6-årig begyndte han sit virke som dubber og har sidenhen været stemmen bag adskillige kendte karakterer. Bl.a. Baby Mumle i Happy Feet, Tumle i Ariels Begyndelse, Hafferlaffen i Peter Plys, B-Dog i Buddies-filmene samt serier som Phineas & Ferb mv.

Morten Lindemann Olsen

Morten Lindemann Olsen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2012. Han har medvirket i Tarzan, The Drowsy Chaperone (Den snalrede anstandsdame) og Cabaret på Fredericia Teater. Rocky Horror Show på Aarhus Teater og Odense Teater, Elf og Atlantis i Tivoli, Frøken Nitouche på Folketeatret, De Tre Musketerer på Odense Teater og som Rum Tum Tugger i Cats i Herning Kongrescenter. På TV har du kunnet spotte Morten Lindemann Olsen i serierne Broen 3 og Haabet. Innovativt og iværksættende stiftede Morten i 2015 produktionsselskabet Filter Film sammen med Arne Kristoffer Wang Holthe. Han har i den forbindelse produceret sin første spillefilm, Tusinde Timer, som udkom i 2022. Tidligere samme år var Morten engageret i forestillingen She Loves You i Tivoli.

Simon Nøiers

Simon Nøiers er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2007. Siden da har han medvirket i et hav af produktioner. Bl.a på Det Ny Teater i The Producers, The Book of Mormon, Chicago, Anything Goes, Crazy For You og Singin’ in the Rain. På andre teatre har Simon f.eks medvirket i Spamalot, Grease og Mamma Mia. Det er dog ikke kun på musicalscenen man kan opleve Simon. Han er nemlig en af landets mest efterspurgte dubbere og har lagt stemme til flere hundrede tegnefilm. Nøiers indtaler desuden reklamer og lydbøger. Satiren fylder også meget for ham. I en årrække var han fast sanger for satiregruppen Selvsving på P1 både i radioen og ved liveoptrædener. Han er medstifter af Revyen i Helsingør, hvor han tre gange har medvirket som både skuespiller og forfatter. I 2021 modtog han prisen som Årets Revygennembrud.

Søren Bech-Madsen

Søren Bech-Madsen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia i 2003. Han debuterede i Stig Rossen & Mikkel Rønnows internationale opsætning af Les Misérables. Karrieren har budt på utallige forestillinger og roller rundt omkring på flere af Danmarks største musicalscener, bl.a Det Kongelige Teater, Aarhus Teater, Odense Teater, Bellevue Teatret, Tivolis Koncertsal, Musikhuset Aarhus og Den Fynske Opera. Søren Bech-Madsen har ligeledes spillet med i en række forestillinger på Fredericia Musicalteater, herunder Klokkeren fra Notre Dame, Legendale, Prinsen af Egypten, Tarzan, A Hero’s Tale og De Tre Musketerer. Senest har du kunnet opleve Søren i Atlantis, Den Evige Ild og Come From Away. Søren er stor tilhænger af det danske kongehus og ser meget frem til at medvirke i denne fortælling om vores fantastiske dronning.

Lisa Maria Birk Pohl

14-årige Lisa fra København har haft roller i The Sound of Music, Spillemand på en Tagryg og Oliver! på Det Ny Teater, samt Matilda på Malmø Opera. Lisa har tidligere modtaget undervisning i drama, dans og sang hos Eventyrteatret. Når Lisa ikke går i skole, er hun en del af danseskolen Savery Academy.

Lisa medvirker i forestillingerne på Det Kongelige Teater (alternerende).

Lily Hanskov Aginsky

Lily Hanskov Aginsky på 13 år er vokset op i en familie, hvor klassisk musik altid har spillet en stor rolle. Derfor har musik og sang fyldt meget i hendes liv fra en helt ung alder. Lily kommer fra København, hvor hun modtager undervisning i drama, sang og dans hos Eventyrteatret. Senest har Lily medvirket i Eventyrteatrets opsætning af musicalen Rapunzel.

Lily medvirker i forestillingerne på Det Kongelige Teater (alternerende).

Emma-Sofie Bertelsen

14-årige Emma Sofie-Bertelsen fra Otterup har siden hun var helt lille haft en passion for sang, dans og teater. Allerede som 9-årig fik hun en rolle i Evita i Nordfynspillene, og siden har hun haft flere roller i forskellige amatørspil på Fyn.

Emma-Sofie medvirker i forestillingerne i ODEON.

Silje Ruby

For 14-årige Silje Isabel Ruby Pedersen bliver rollen som Margrethe ikke blot hendes største, men også hendes første rolle i en musical. Silje bor i Skanderborg, men går i skole i Aarhus, hvor hun også modtager opera- og danseundervisning.

Silje medvirker i forestillingerne i Musikhuset Aarhus.

De 4 fantastiske piger skal dele rollen som Prinsesse Margrethe. Hør dem synge nummeret ’EN VERDEN DERUDE’

Alle fotos af Camilla Winther